Forskningsrådet kåret til «Årets lærende bedrift»
Forskningsrådet gikk helt til topps i kåringen av «Årets lærende bedrift». Selskapet vant prisen for sin imponerende strategiske tilnærming til kompetanseutvikling.
Henrik Ottersen
På «Gjennom skjermen» deler Videocation ut gjeve priser for gode prestasjoner innen kompetanseutvikling. Årets arrangement ble en stor suksess med nærmere 100 fremmøtte på Månefisken i Oslo.
Det ble delt ut fire priser i løpet av kvelden, der Forskningsrådet vant kategorien «Årets lærende bedrift» i sterk konkurranse med Mesta, HolmrisFormfunk, Halden kommune og Nelfo.
- Det er en stor anerkjennelse å bli kåret til «Årets lærende bedrift» av Videocation. Det viser at mye av det vi gjør i Forskningsrådet er riktig, sier HR-direktør Hilde Vestrheim.
Forskningsrådet fikk prisen for en imponerende strategisk tilnærming til kompetanseutvikling. I 2023 konsumerte årets lærende bedrift hele 6500 leksjoner med videobasert kompetanseutvikling.
De har også satset strategisk på blandet læring, hvor videokurs kombineres med refleksjonssamlinger og gruppearbeid.
- Vi bruker å si at Videocation er en godtepose med kurs og læring som alle våre ansatte kan benytte seg av når de vil, sa Hilde Vestrheim i sin takketale.
Setter av 75 timer per ansatt til kompetanseutvikling
HR-direktøren forteller at de på ingen måte var sikre på seier.
- Vi konkurrerte mot mange dyktige organisasjoner og bedrifter. Konkurransen var tøff, og vi turte ikke å tro på seier på forhånd. Derfor var det ekstra gledelig da vårt navn ble lest opp, sier Vestrheim.
Forskningsrådet har samarbeidet med Videocation siden 2022. Det har gitt alle 360 ansatte tilgang til hundrevis av digitale kurs med ledende eksperter.
Seniorrådgiver Hege Olstad har det faglige og operative ansvaret for satsingen på digital læring i Forskningsrådet. Hun forteller at hver ansatt forventes å bruke 75 timer i året på kompetanseutvikling.
- Vi benytter blandet læring aktivt, og er opptatt av å promotere og integrere Videocation i kompetanseutviklingen, sier Hege Olstad.
Forskningsrådet har også nylig vedtatt en ny strategi, med en handlingsplan som Videocation er en del av målsettingen på kompetanse.
- At vi blir kåret til «Årets lærende bedrift» er en bekreftelse på at vi har gjort mye bra. Men selv om vi er stolte av denne prisen, så kan vi alltid bli bedre. Målet er at vi fremover skal benytte mulighetene i Videocation enda mer, sier Hege Olstad.
Her er årets vinnere på «Gjennom skjermen»
- «Beste manus» med kurset ChatGPT i tekst- og innholdsproduksjon ble Camilla Persson Hager.
- «Beste fremføring» for kurset Kunsten å hvile ble Tomas Brandal Myklebust.
- «Årets magnet» med kurset En innføring i kunstig intelligens og maskinlæring ble Inga Strümke.
- «Årets lærende bedrift» ble Norges forskningsråd