- Frivillige organisasjoner lykkes bedre med digital læring

Stadig flere frivillige organisasjoner satser på Videocation. Redaktør Truls Paulsen mener plattformen er populær fordi alle ansatte får tilgang til digitale kurs med ledende eksperter. 

Opplever økt etterspørsel fra frivillige organisasjoner etter digitale kurs
EKSPERT PÅ LÆRING: Videocation har blitt en populær læringsplattform for frivillige organisasjoner. Sjefredaktør Truls Paulsen mener Videocation er attraktivt fordi den gir alle ansatte tilgang til digitale kurs med ledende eksperter i næringslivet. Foto: André Brenni.
Henrik Ottersen

Henrik Ottersen

I en tid der frivillige organisasjoner står overfor utfordringer knyttet til digitalisering og kompetanseutvikling, ser stadig flere på Videocation som en attraktiv løsning for digital opplæring.


- Gjennom å tilby kostnadseffektiv og likeverdig tilgang til kunnskap fra næringslivet, støtter Videocation den digitale transformasjonen i frivillig sektor. For organisasjoner som kjemper om talenter, er plattformen et viktig verktøy for å utvikle eksisterende medarbeidere, sier Truls Paulsen.


Paulsen er sjefredaktør i Videocation, som tilbyr med ledende eksperter i næringslivet. Læringsplattformen merker økt pågang fra frivillige organisasjoner, og jobber blant annet med Kreftforeningen.


Paulsen har gått gjennom ferske analyser av kundedata, og ser en trend hvor digital læring gir gode resultater raskt for frivillige organisasjoner.


- Frivillige organisasjoner lykkes bedre med digital opplæring, forteller han.


Hva har Videocation oppdaget gjennom analysen av sine kundedata?


- Det som virkelig skiller seg ut er hvordan frivillige organisasjoner har omfavnet digital læring. Våre data viser at frivillige organisasjoner ikke bare bruker plattformen aktivt, men også ser betydelige gevinster i form av kompetanseheving og effektivisering.


- Hva er grunnen til at frivillige organisasjoner har så stort utbytte av Videocation?


- Det handler mye om tilgang til kunnskap. Videocation fungerer som en dør inn til kompetanse som tradisjonelt har vært forbeholdt kommersielle bedrifter.


- For frivillige organisasjoner, som ofte har begrensede ressurser til kompetanseutvikling, blir dette en gyllen mulighet til å ta del av den samme kunnskapen som driver innovasjon i næringslivet.


Kan du gi noen konkrete eksempler på det?


- Ja, ta for eksempel digitaliseringskompetanse. Mange frivillige organisasjoner har historisk hengt etter på dette området. Gjennom Videocation får de tilgang til oppdaterte kurs om digital transformasjon, dataanalyse og kunstig intelligens.


- Dette er kunnskap som direkte kan anvendes for å effektivisere drift og forbedre tjenestetilbudet. Og det å ta i bruk Videocation er i seg selv en del av den digitale transformasjonen.


- Det høres ut som en game-changer for sektoren. Hvordan påvirker dette rekrutteringen og det å beholde ansatte?


- Det er et veldig godt poeng. Vi ser at organisasjoner som aktivt bruker Videocation rapporterer om økt engasjement blant ansatte. I en sektor som ikke alltid kan konkurrere på lønn, blir muligheten for kontinuerlig læring og utvikling et viktig ansattgode. Det gjør organisasjonene mer attraktive for potensielle ansatte og bidrar til å beholde talentfulle medarbeidere.


- Hva med onboarding av nyansatte og frivillige?


- Der ser vi også en spennende trend. Flere organisasjoner bruker nå Videocation som en integrert del av sin onboarding-prosess. De setter sammen skreddersydde spillelister med kurs som gir nye medarbeidere en solid grunnkompetanse fra dag én.


- Dette effektiviserer opplæringen og sikrer en konsistent kunnskapsbase på tvers av organisasjonen. Når det gjelder opplæring av frivillige holder vi på å utvikle et eget produkt for akkurat denne utfordringen.


- 74 prosent av frivillige organisasjoner har ledige stillinger. Hvordan kan Videocation bidra til å adressere denne utfordringen?


- La meg først presisere at dette er data fra rapporten «2024 The State of the Nonprofit Sector» hvor data kommer fra USA. Men det er ingen grunn til å tro at det er annerledes i Norge.


- Rekruttering er et komplekst problem, men vi ser at kompetanseutvikling spiller en nøkkelrolle. Ved å tilby ansatte muligheten til å utvikle seg og tilegne seg ny kunnskap, blir organisasjonene bedre rustet til å møte fremtidens utfordringer. Dette gjør dem mer robuste og attraktive som arbeidsgivere, noe som på sikt kan bidra til å fylle disse ledige stillingene med kvalifisert personell.


- Hva ser du som den største muligheten for frivillige organisasjoner i tiden fremover når det gjelder kompetanseutvikling?


- Jeg tror den største muligheten ligger i å bygge bro mellom sektorene. Gjennom plattformer som Videocation kan frivillige organisasjoner ikke bare lære av hverandre, men også ta del i beste praksis fra næringslivet.


- Dette åpner for innovasjon og nye måter å løse samfunnsutfordringer på. Samtidig ser vi at mange i næringslivet er nysgjerrige på den unike kompetansen som finnes i frivillig sektor. Det ligger et stort potensial i denne kunnskapsutvekslingen.


- Det er tydelig at digital læring spiller en viktig rolle i å styrke frivillige organisasjoner og bygge broer mellom sektorer. Det er spennende at Videocation kan bidra til denne positive utviklingen og vi ser frem til å fortsette å støtte frivillige organisasjoner i deres viktige arbeid, avslutter Truls Paulsen.